Πώς να περιηγηθείτε στα οικονομικά σας μέσω διαζυγίου

0
7


Η μετάβαση από το διαζύγιο σημαίνει την ανασυγκρότηση της ζωής σας και των οικονομικών σας. Το να γνωρίζεις τι να κάνεις και να δουλεύεις με τους σωστούς επαγγελματίες μπορεί να κάνει την όλη διαδικασία πιο ομαλή.

N o το θέμα των περιστάσεων, το διαζύγιο μπορεί να είναι δύσκολη. Όχι μόνο αντιμετωπίζετε μια συναισθηματική κατάσταση, αλλά πρέπει επίσης να χειριστείτε την εφοδιαστική και τα οικονομικά.

Έχω περάσει από διαζύγιο και, ενώ χρειάστηκε κάποια προσεκτική οικονομική πλοήγηση, δεν ήταν τόσο κακό όσο θα μπορούσε να ήταν. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχετε τη γωνία χρήματος υπό έλεγχο, είναι καλή ιδέα να κάνετε διπλό έλεγχο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Γνωρίστε την κατάσταση

Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίσεις την κατάσταση. Συγκεντρώστε όλα τα οικονομικά σας αρχεία ως άτομα και ως ζευγάρι. Θα πρέπει να έχετε αντίγραφα:

  • Φορολογικές δηλώσεις
  • Έγγραφα δανείου
  • Δηλώσεις τραπεζών
  • Δηλώσεις πιστωτικών καρτών
  • Καταστάσεις λογαριασμών επενδύσεων (συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών αποχώρησης)
  • Ασφαλιστήρια συμβόλαια
  • Wills
  • Καταπιστεύματα
  • Αρχεία περιουσιακών στοιχείων (συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών ακινήτων και αυτοκινήτων

Θα πρέπει επίσης να έχετε μια σαφή ιδέα για το τι υπάρχει στο νοικοκυριό. Από στοιχεία που έχουν συναισθηματική αξία σε πράγματα με οικονομική αξία, πρέπει να ξέρετε τι υπάρχει. Βγάλτε φωτογραφίες από αντικείμενα που είναι ιδιαίτερα πολύτιμα

Σχετικά με το: DR Podcast 297: Ο μπλε συνδετήρας

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι οφείλεται και ποιος είναι υπεύθυνος γι 'αυτό. Επίσης, συνειδητοποιήστε ότι εάν ζείτε σε μια κοινοτική περιουσία, ενδέχεται να είστε υπεύθυνοι και για το ήμισυ του χρέους της πρώην σας – ακόμα και αν είναι μόνο στο όνομά τους και δεν είναι κοινό χρέος.

Λάβετε αναπαράσταση

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι τα συμφέροντά σας αντιπροσωπεύονται. Τώρα, αυτό δεν μπορεί πάντα να είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, το δικό μου διαζύγιο ήταν ένα "τραπέζι κουζίνας" διαζύγιο. Ο πρώην δικός μου και συζητήσαμε τα οικονομικά μας, επανεξετάσαμε τους λογαριασμούς και διαιρούσαμε τα πράγματα μας χωρίς την ανάγκη για δικηγόρους ή διαμεσολαβητές.

Στο τέλος, διαιρέσαμε τα πάντα, καθιερώσαμε ξεχωριστά οικονομικά και στη συνέχεια συμφωνήσαμε με έναν δικηγόρο ο οποίος συνέταξε τον οικισμό και τον κατέθεσε. Δεν μας κοστίσει πολύ, και εξομάλυνε τη διαδικασία.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Εάν υποψιάζεστε ότι το διαζύγιό σας μπορεί να είναι πιο ενοχλητικό, πάρτε εκπροσώπηση. Θα πρέπει να έχετε κάποιον στη γωνιά σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κολλήσει με χρέος που είναι άδικο ή ότι σας λείπει από περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να είναι δικά σας. Υποστήριξατε το σύζυγό σας μέσω του σχολείου; Ίσως να μείνατε στο σπίτι, να εγκαταλείπετε τις ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, για να φροντίζετε τα παιδιά. Αυτές είναι σκέψεις που μπορεί να σας δώσουν δικαίωμα σε ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων του πρώην σας – ακόμα και αν το όνομά σας δεν περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς.

Είτε χρησιμοποιείτε δικηγόρο ή μεσολαβητή, παρακολουθείτε τις ώρες, πραγματοποιείτε εργασίες για λογαριασμό σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε χρεωθεί δίκαια. Θυμηθείτε, επίσης, ότι ο εκπρόσωπός σας δεν είναι ένας ώμος για να κλαίει. Είναι επαγγελματίας και πληρώνετε για το χρόνο τους.

Εξετάστε τις φορολογικές επιπτώσεις

Ανάλογα με την κατάσταση, ίσως προτιμάτε να περιμένετε μέχρι το επόμενο έτος να διαζευγνύεστε. Καθίστε με έναν επαγγελματία και εκτελέστε μερικά σενάρια. Μπορεί να υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσετε το διαζύγιο ανεξάρτητα από τις φορολογικές συνέπειες, αλλά μην βιαστείτε χωρίς να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να μάθετε πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το φορολογικό νομοσχέδιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Η πρώην και εγώ καταλήξαμε με μια βαριά φορολογική συνδυασμένη νομοσχέδιο το έτος του διαζυγίου μας. Μπορεί να είχαμε τη δυνατότητα να μειώσουμε το κόστος αν είχαμε προηγουμένως συμβουλευτεί έναν φοροτεχνικό

Θα χρειαστεί επίσης να αποφασίσετε ποιος θα διεκδικήσει τα παιδιά ως εξαρτώμενα μέλη. Και οι δύο δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα ίδια εξαρτώμενα μέλη. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ισχυρισμός πρώην είναι αυτός που θα φέρει την πρωταρχική ευθύνη για τη φροντίδα των παιδιών. Ωστόσο, όταν εμπλέκονται πολλά παιδιά, είναι πιθανό για κάθε γονέα να διεκδικήσει διαφορετικά παιδιά.

Ανασκόπηση επιλογών ασφάλισης υγείας

Εάν βρισκόσασταν στην ασφάλιση υγείας του πρώην σας, πρέπει να αποκτήσετε νέα κάλυψη. Πρέπει επίσης να καθορίσετε ποιος θα κρατήσει τα παιδιά σας στην ασφάλιση υγείας τους. Στην περίπτωσή μου, η ασφάλιση του πρώην μου καλύπτει το γιο μας, το οποίο είναι μεγάλη βοήθεια για μένα.

Ωστόσο, χωρίς πρόσβαση στο σχέδιο ασφάλισης υγείας του πρώην μου, πρέπει να ψωνίσω για ασφάλιση στην ανταλλαγή του κράτους μου. Ήμουν σε θέση να πάρω μια λογική συμφωνία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν εργοδότη-χρηματοδοτούμενη ασφάλιση υγείας είναι πιο ακριβά από το να το πάρει μόνοι σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προϋπολογισμό για τα ασφαλιστικά έξοδα και ότι είστε έτοιμοι για την αυξημένη δαπάνη.

Ξέρτε πώς να χειριστείτε λογαριασμούς συνταξιοδότησης

Ίσως δικαιούστε ένα μέρος του λογαριασμού αποχώρησης του πρώην σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κατάσταση. Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε την κατάλληλη τεκμηρίωση από το δικαστήριο διαζυγίου. Χωρίς αυτή την τεκμηρίωση, υπάρχει η πιθανότητα ότι η λήψη του μεριδίου σας θα οδηγήσει σε ποινή IRS.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν έχετε αυτό που ονομάζεται ειδική εντολή εσωτερικών σχέσεων, είστε τώρα ένας «εναλλασσόμενος δικαιούχος». Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία της πρώην σας 401 (k) το ποσό που διατάχθηκε στο διακανονισμό διαζυγίου. Επί του παρόντος, μπορείτε πραγματικά να αποσύρετε τα στοιχεία ενεργητικού σύμφωνα με μία από αυτές τις παραγγελίες χωρίς να πληρώσετε την ποινή IRS 10% – αν και εξακολουθείτε να πρέπει να υπολογίζετε την απόσυρση ως εισόδημα.

Σκεφτείτε μπροστά το πιθανό κόστος διαζυγίου και το κόστος που σχετίζεται με τη δημιουργία του καινούργιου σας νοικοκυριού. Πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε έτοιμο κεφάλαιο; Αν ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε τα χρήματα απευθείας από το λογαριασμό συνταξιοδότησης πριν κάνετε μια ανατροπή. Αφού ολοκληρώσετε μια ανατροπή σε έναν ΙΡΑ, υπόκειστε σε ποινές πρόωρης απόσυρσης εάν είστε κάτω των 59 ½ ετών.

Μιλήστε με έναν οικονομικό επαγγελματία σχετικά με τις επιλογές σας πριν κάνετε οτιδήποτε με τα χρήματα που σας επιτρέπονται από έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης του πρώην

Κλείσιμο κοινών λογαριασμών

Αν δεν έχετε ήδη δικό σας τραπεζικό λογαριασμό, ανοίξτε ένα στο όνομά σας. Στη συνέχεια, να συνεργαστείτε με την πρώην σας (ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό μέσω δικηγόρου) για να καταλάβετε πού πρέπει να πάνε τα χρήματα ώστε να μπορέσετε να κλείσετε τους κοινούς λογαριασμούς

Όποτε είναι δυνατόν, εξοφλήστε τους κοινούς λογαριασμούς πιστωτικών καρτών και άλλες κοινές οφειλές, σύμφωνα με τη διευθέτηση του διακανονισμού διαζυγίου. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να επιλύσετε το χρέος, τόσο καλύτερα θα είστε τώρα και αργότερα. Δεν θέλετε να εκτελέσετε τον κίνδυνο ότι ο πρώην σας θα χάσει μια πληρωμή για ένα κοινό χρέος που είναι τώρα υπεύθυνος για και να μειώσει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

Εν τούτοις ίσως χρειαστεί να κάνετε άλλες ρυθμίσεις. Εάν ο πρώην σας κρατά ένα αυτοκίνητο με δάνειο και στα δύο σας ονόματα, δείτε αν ο πρώην σας μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το αυτόματο δάνειο στο δικό του όνομα, ώστε να μην είστε πλέον συνδεδεμένοι με το χρέος. Το ίδιο ισχύει και για ένα στεγαστικό δάνειο (αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να πωλούν μόνο το σπίτι να διαιρούν τα κέρδη και να προχωρούν). Εάν το χρέος δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί, πάρτε την εντολή του δικαστή σας στον δανειστή. Σε ορισμένες περιπτώσεις το όνομά σας μπορεί να αφαιρεθεί από το δάνειο.

Με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι καλύτερο να διαιρέσετε τα στοιχεία και να κλείσετε τους λογαριασμούς, εκτός εάν έχετε αφαιρέσει ένα όνομα από το λογαριασμό. Στην περίπτωσή μου, ο πρώην δικός μου υπέγραψε τα κατάλληλα έγγραφα για να αφαιρέσει το όνομά του από τον κοινό λογαριασμό μας και γύρισε τη χρεωστική κάρτα μου για καταστροφή

Αλλαγή ονομάτων δικαιούχων

Πηγαίνετε στα έγγραφα προγραμματισμού περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των διαθηκών, των καταπιστευμάτων και των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις πληροφορίες του δικαιούχου. Θυμηθείτε επίσης ότι το όνομα που αναγράφεται ως δικαιούχος στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης και επενδύσεων αντικαθιστά το περιεχόμενο της διαθήκης σας. Έτσι, εάν ο πρώην σας έχει καταχωρηθεί ως δικαιούχος οπουδήποτε, πρέπει να κάνετε αυτές τις αλλαγές.

Σχετικά με το: Trust & Will Review – Γρήγορη και Προσιτή Προγραμματισμός

Κάντε ένα σχέδιο

Τέλος, πρέπει να κάνετε ένα σχέδιο για μετά το διαζύγιο. Σκεφθείτε να φέρετε έναν οικονομικό προγραμματιστή για να συνεργαστείτε με το δικηγόρο ή το διαμεσολαβητή σας καθώς περνάτε από τη διαδικασία. Ένας οικονομικός επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις οικονομικές συνέπειες της διευθέτησης διαζυγίου σας και να σας βοηθήσουμε να συνεργαστείτε με το δικηγόρο ή το διαμεσολαβητή σας για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε αυτή την κατάσταση κατά τρόπο που να ελαχιστοποιεί τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις

Μόλις φτάσετε στο διαζύγιο, θα χρειαστεί να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας και τα οικονομικά σας. Γνωρίστε με έναν οικονομικό επαγγελματία και δημιουργήστε ένα σχέδιο για να απαλλαγείτε από το υπόλοιπο χρέος, την οικοδόμηση των αποταμιεύσεών σας και την προετοιμασία για το μέλλον σας

Οικονομικά Προγράμματα Οικονομικά Προσωπικά ]

Η δημοσίευση Πώς να περιηγηθείτε στα οικονομικά σας μέσω διαζυγίου εμφανίστηκε πρώτα στοSource link

قالب وردپرس

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here