Να είσαι ικανοποιημένος με αυτό που έχουμε

0
24


]

Πώς να φτάσει η φράση " με αυτό που έχετε "; Ομολογώ ότι με ενοχλεί.

Θα ήμουν ένας αρκετά καλός τύπος, αλλά η ιδέα να είμαι ικανοποιημένος με αυτό που έχω υπονοήσει ότι δεν πρέπει να ελπίζω για περισσότερα. . . ένα ωραιότερο σπίτι ή ένα πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο ή ακόμα και ένα φημισμένο κινητό τηλέφωνο.

Θα μπορούσε αυτή η ικανοποίηση να αποτελέσει κατηγορία εναντίον φιλοδοξίας ή εντολής λήθαργου; Αναρωτιέμαι.

Ωστόσο, η γραφή μιλά καθαρά:

Μην αγαπάτε τα χρήματα. να είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε. – Εβραίους 13: 5 NLT

Επειδή πιστεύω ότι ο Λόγος του Θεού είναι πάντα αληθής, είτε μου αρέσει είτε όχι, έχω σκάψει για να καταλάβω καλύτερα τους "whys" και "hows" αυτής της εντολής. Ακολουθήστε για αυτό που έχω μάθει:

Γιατί πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι

1. Είναι ένα αντίδοτο στην αγάπη των χρημάτων.

Εάν αγωνίζεστε με αυτήν την ιδέα, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω μια άλλη ερώτηση: "Πιστεύετε ότι είναι εντάξει να αγαπάτε χρήματα;" Υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς λέτε: "Φυσικά όχι! Πρέπει να αγαπάμε τον Θεό και ο ένας τον άλλον. . . όχι χρήματα! "

Διαβάστε ξανά στον Εβραίους 13: 5 (NLT): "Μην αγαπάτε τα χρήματα. να είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε. "

Το πρόβλημα είναι αυτό: το να είσαι ικανοποιημένος με τις τρέχουσες συνθήκες μας συνδέεται άμεσα με το να μην αγαπάς χρήματα. Διαφορετικά, εάν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε, έχουμε προφανώς αγάπη για τα χρήματα. Αλλά, τα καλά νέα είναι αυτά: Όταν αναπτύσσουμε μια ικανοποιημένη νοοτροπία, απελευθερώνεται από την αγάπη των χρημάτων. Είναι το αντίδοτο.

2. Θα μάθουμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό.

Ο πλήρης στίχος αναφέρει: "Μην αγαπάτε χρήματα. να είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε. Διότι ο Θεός είπε: «Ποτέ δεν θα σας αποτύχει. Δεν θα σε εγκαταλείψω ποτέ ». – Εβραίους 13: 5 NLT

Τι μια υπόσχεση! Αλλά το πιστεύουμε; Πιστεύω αυτό; Είμαι πρόθυμος να μεταφέρω την αγάπη μου για τα χρήματα σε μια εμπιστοσύνη στο Θεό; Μεγάλη ερώτηση, και εδώ θα φτάσουμε στο κεντρικό σημείο του θέματος: η ικανοποίηση από αυτό που έχουμε απαιτεί βαθιά εμπιστοσύνη στο Θεό. Αυτό είναι καλό.

3. Θα ζήσουμε χωρίς φόβο

Ο επόμενος στίχος σε αυτό το απόσπασμα αναφέρει: "Έτσι μπορούμε να πούμε με εμπιστοσύνη:" Ο Κύριος είναι ο βοηθός μου, έτσι δεν θα φοβάμαι. Τι μπορούν να κάνουν οι απλοί άνθρωποι; »

Τι μας φοβόμαστε; Χάνοντας τις δουλειές μας; Δεν θα πάρει την επόμενη προσφορά; Όσο καιρό έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ή σε άλλους ανθρώπους, ζούμε συνεχώς στα πρόθυρα αποτυχίας και απογοήτευσης. Ωστόσο, εάν μπορούμε να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό, ο οποίος υποσχέζεται να μην μας απογοητεύσει ποτέ ή να μας αφήσει, δεν έχουμε απολύτως τίποτα να φοβόμαστε

Πώς να είστε ικανοποιημένοι

Θυμάμαι ότι γράφω αυτό στον εαυτό μου αλλά και σε εσάς, εδώ είναι μερικές σκέψεις σκέψης:

  • Να είστε εσκεμμένοι για να ζείτε με λιγότερα αντί να θέλετε περισσότερα.
  • Όταν συσσωρεύετε περισσότερα, δώστε περισσότερα
  • Να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε,
  • Γνωρίστε τη διαφορά μεταξύ των αναγκών και των επιθυμιών
  • Να είστε ικανοποιημένοι με την επάρκεια του Θεού για τις ανάγκες σας
  • Να διακρίνετε μεταξύ κληρονομιάς και αιώνιας. Όλα τα χρήματα και η κατοχή μας σε αυτή τη ζωή θα περάσουν μακριά. Οι διατάξεις του Θεού διαρκούν για πάντα.

Ξέρετε. . . αυτή η ιδέα του να είναι ικανοποιημένη με αυτό που έχουμε ακούγεται πολύ καλό για μένα. Με τον τρόπο αυτό θα με σπάσει από την αγάπη των χρημάτων, θα με βοηθήσει να αναπτύξω μια βαθύτερη εμπιστοσύνη στο Θεό και να καθαρίσω το φόβο από τη ζωή μου

Θα πάω για αυτό. Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? Αφήστε ένα σχόλιο!Source link

قالب وردپرس

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here