Βελτιστοποίηση ταχύτητας σελίδας: Έξι τομείς για να εστιάσετε σε καλύτερα αποτελέσματα SEO

0
7


Η βελτιστοποίηση της ταχύτητας σελίδας θα πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής SEO. Η ταχύτητα της σελίδας σας είναι εξίσου σημαντική με την ταχύτητα της τοποθεσίας SEO. Εδώ, η ταχύτητα της σελίδας δεν πρέπει να συγχέεται με την ταχύτητα του ιστότοπου.

Τι είναι η βελτιστοποίηση της ταχύτητας σελίδας και πόσο σημαντική είναι αυτή η παράμετρος στην κατάταξη της συνολικής ιστοσελίδας σας; Η ταχύτητα της σελίδας σας είναι από τεχνικής απόψεως πόση ώρα απαιτεί το περιεχόμενο μιας συγκεκριμένης σελίδας στον ιστότοπό σας για πλήρη φόρτωση – ή με περισσότερους τεχνικούς όρους, "χρόνος στο πρώτο byte", ο οποίος είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο περιηγητής του πελάτη για να πάρει το πρώτο byte δεδομένα από τον διακομιστή ιστού σας. Ακριβώς όπως η ταχύτητα της τοποθεσίας η οποία μετρά πόσο γρήγορα ένα δείγμα των προβολών σελίδας στον ιστότοπό σας, η ταχύτητα της σελίδας είναι κρίσιμη για την κατάταξη αναζήτησης.

Πολλές αναφορές λένε, μεταξύ των οποίων το Google που παραδέχτηκε το 2010 ότι η ταχύτητα του ιστότοπου, λόγω της υψηλής συνάφειας της ταχύτητας σελίδας, χρησιμοποιείται ως παράγοντας ταξινόμησης ιστού. Τώρα που συμβαίνει αυτό, πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα της σελίδας και να βελτιώσετε τις ταξινομήσεις αναζήτησης; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα

Ταχύτητα ιστότοπου ως σήμα κατάταξης σελίδων της Google

Από την εισαγωγή της Google στη σημασία της ταχύτητας σελίδας, έχουμε δει διάφορα μαθήματα σχετικά με τον τρόπο κατανόησης της ταχύτητας σελίδας και τη βελτίωση της για τον ιστότοπό σας. Δεδομένης της φημισμένης στάσης της Google σχετικά με τη σημασία της κατάταξης των παραγόντων, είναι κατανοητό το επίπεδο σπουδαιότητας που έχουν καταβάλει οι χρήστες στην ταχύτητα της σελίδας από την ανακοίνωση

Κατά την άποψή μου, η ταχύτητα σελίδας θα είναι κρίσιμη για την Google λόγω του γεγονότος ότι η καλή εμπειρία χρήστη είναι ένας από τους κύριους στόχους της για τους χρήστες της. Είναι πλέον σημαντικό να λάβετε μέτρα για να επιτύχετε την ταχύτητα της σελίδας σας εστιάζοντας στις ακόλουθες περιοχές:

1. Ώρα έως πρώτο byte (TTFB)

Μια περιοχή στην οποία θα επικεντρωθείτε για να μάθετε πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα της σελίδας σας είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο περιηγητής σας για να λάβει το πρώτο byte πληροφοριών από τον διακομιστή ιστού σας. Αυτό είναι αυτό που είναι τεχνικά γνωστό ως "χρόνος στο πρώτο byte".

Το τέλειο εργαλείο για την αξιολόγηση είναι το PageSpeed ​​Insights της Google, το οποίο μετρά τις αναφορές από το FCP (First Content Paint) και το DCL (DOM Content Loaded) με δεδομένα δημοσκόπησης από το CrUX.

Η εκτέλεση ενός τεστ χρησιμοποιώντας το PageSpeed ​​Insights της Google δεν σας παρέχει μόνο δεδομένα ταχύτητας ιστότοπου, αλλά περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για περιοχές στις οποίες θα εργάζεται για τη βελτίωση της ταχύτητας. Ένα παράδειγμα είναι μια δοκιμή στο NYTimes / τμήμα / πολιτική που επέστρεψε 45% για την επιφάνεια εργασίας και 34% για το κινητό – πράγμα που είναι πραγματικά σημαντικότερο

2. Το web hosting σας

Ενώ οι περισσότεροι θα πήγαιναν μπροστά και θα ξεκινούσαν το σχεδιασμό ιστοσελίδων τους και θα έβλεπαν τα plugins που μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στην ταχύτητα της σελίδας, ο ένοχος δεν είναι πάντα προφανής

Ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στο πόσο γρήγορα φορτώνουν οι σελίδες του ιστότοπού σας. Μπορείτε να εκτελέσετε έναν ιστότοπο μιας σελίδας σε κάποιες υπηρεσίες φιλοξενίας και να παραμείνετε σύντομοι στην ταχύτητα της σελίδας ή την ταχύτητα του ιστότοπου.

Σύμφωνα με το ένας οδηγός για την ταχύτητα του ιστότοπου που δημοσιεύθηκε από την Kinsta η μέτρια φιλοξενία ιστοσελίδων συμβάλλει σημαντικά στο πόσο γρήγορα φορτώνεται ένας ιστότοπος. Παράγοντες όπως η γεωγραφική εγγύτητα προς τους χρήστες (ο κεντρικός υπολογιστής του cloud είναι ανώτερος από την άποψη αυτή), ο όγκος των πελατών σε ένα μόνο διακομιστή και το μέγεθος της μνήμης RAM ενός διακομιστή και το όριο εύρους ζώνης συμβάλλουν στην απόδοση μιας ιστοσελίδας που φιλοξενείται σε οποιονδήποτε server παροχής.

Από το 74% των χρηστών ποτέ δεν θα επιστρέψει σε έναν ιστότοπο που διαρκεί περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει, ένας φτωχός πάροχος φιλοξενίας μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες δολάρια σε ευκαιρίες χαμένων εσόδων. Αυτό δεν μετράει την απώλεια της επισκεψιμότητας ως αποτέλεσμα της αρνητικής ταξινόμησης αναζήτησης από κακή SEO.

3. Εφεδρικά και ανενεργά πρόσθετα

Ανενεργά πρόσθετα στον ιστότοπό σας είναι συχνά σοβαροί υπαινιγμοί σε αργή ταχύτητα τοποθεσίας.

Παρόλο που τα plugins έχουν την επιλογή να "ενεργοποιήσουν" και να τα απενεργοποιήσουν είναι να τα καταστήσουν αδρανή, ενώ εσείς αποφασίζετε αν μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε ανάγκη στο μέλλον αντί να τα διαγράψετε. Ωστόσο, ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποτρέψετε τα πρόσθετα που δεν χρησιμοποιούνται από την μεταφορά του ιστοτόπου σας είναι να το αφαιρέσετε.

Για να αποτρέψετε την αποφυγή περιττής επιβράδυνσης των σελίδων του ιστότοπού σας, μπορείτε να λάβετε τα ακόλουθα μέτρα:

 • Εγκαθιστάτε μόνο plugins όταν είναι απολύτως απαραίτητα
 • Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης ιστότοπου και του Minified CSS / JS μετά την κατάργηση ενός plugin
 • Αν ένα plugin δεν έχει ενεργοποιηθεί για τρεις μήνες, σκεφτείτε να τον αφαιρέσετε από τον ιστότοπό σας
 • Μόνο να εγκαταστήσετε plugins που είναι ενημερωμένα και χαρακτηρίζονται ως συμβατά με την έκδοση WordPress

Εκτός από τη δημιουργία καθυστερήσεων στην ταχύτητα της σελίδας του ιστότοπού σας, τα ανενεργά πρόσθετα ενδέχεται να προκαλέσουν ευπάθεια στην ασφάλεια του ιστότοπού σας, αφήνοντάς σας εκτεθειμένους σε επιτιθέμενους και χάκερ. Αυτό αναμφισβήτητα θα επηρεάσει αρνητικά την SEO και τις ταξινομήσεις του ιστότοπού σας, που σας κοστίζουν την κυκλοφορία και τα έσοδα.

4. Καθαρίστε τους κωδικούς ιστοτόπων

Ένας άλλος τομέας στον οποίο θα πρέπει να προσέχετε όταν αντιμετωπίζετε την ταχύτητα της σελίδας είναι οι κώδικες που συνθέτουν τον ιστότοπό σας. Ενώ αυτό είναι μια πιο τεχνική άσκηση και είναι καλύτερα χειρισμένη από επαγγελματίες τεχνικούς, φροντίζοντας τους κώδικες του ιστότοπού σας και εξασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν είναι μακριά μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε κάποια ταχύτητα.

Κατά τη διερεύνηση κωδικών ιστότοπου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ταχύτητα του ιστότοπου, εξετάστε αυτές τις περιοχές:

 • JavaScript
 • CSS
 • HTML
 • Αρχεία θέματος

Τα αρχεία με θέματα που έχουν ρυθμιστεί άσχημα, για παράδειγμα, ενδέχεται να έρχονται σε σύγκρουση με το πρόγραμμα περιήγησης των χρηστών σας, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά το πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπός σας. Ακολουθούν ορισμένες πτυχές που μπορεί να θέλετε να διερευνήσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί των ιστότοπων σας είναι σε σωστή μορφή:

 • Ενεργοποίηση δυναμικής προσωρινής αποθήκευσης
 • Μείωση αρχείων JavaScript και CSS
 • Αποφύγετε να κάνετε αλλαγές στα γονικά αρχεία θεμάτων και επιλέξτε το θέμα παιδιού

5. Δίκτυο εμφάνισης περιεχομένου (CDN)

Χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου ή ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου, γνωστό και ως CDNs, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη φόρτωση σελίδων του ιστότοπού σας. Όταν οι χρήστες περιηγούνται στο Διαδίκτυο, η εγγύτητα με τον διακομιστή σας μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορο περιεχόμενο τους παρέχεται.

Αυτό που κάνει το CDN είναι η φιλοξενία του περιεχομένου του ιστότοπού σας στο σύννεφο και αφήστε το πλησιέστερο διακομιστή στους πελάτες σας να διαχειριστεί την παράδοση του περιεχομένου όταν έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Δεδομένου ότι η γεωγραφική εγγύτητα είναι επίσης ένας παράγοντας στην ταχύτητα της παράδοσης περιεχομένου, η χρήση ενός CDN φροντίζει για αυτό και εξαλείφει τις σχετικές καθυστερήσεις που έρχονται με την φόρτωση ενός περιεχομένου ιστότοπου από μια μακρινή τοποθεσία

Τα CDNs χρησιμοποιούν επίσης την προσωρινή αποθήκευση για να μειώσουν το εύρος ζώνης φιλοξενίας σας, κάνοντας χώρο για την ομαλή παράδοση περιεχομένου και απόδοση. Επιπλέον, βοηθά επίσης στην αποφυγή διακοπών με τον ιστότοπό σας.

Όταν επιλέγετε ένα CDN, οι ακόλουθες πτυχές του περιεχομένου του ιστοτόπου σας φροντίζονται:

 • Εικόνες και βίντεο στον server σας
 • Η ιστοσελίδα σας Αρχεία JavaScript
 • Σελίδες HTML
 • Στυλ φύλλα

Εκτός από την επιτάχυνση της ιστοσελίδας σας και τη βελτίωση της SEO, η χρήση ενός CDN μπορεί επίσης να είναι επωφελής για τους ακόλουθους τομείς:

 • Ασφάλεια : Ο ιστότοπός σας μπορεί να προστατευθεί από χάκερ και τυχαίες επιθέσεις που στοχεύουν στον ιστότοπό σας
 • Αντιμετώπιση επιθέσεων DDOS : Οι επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDOS) είναι η πιο συνηθισμένη μορφή hacks που ξεκίνησαν ενάντια στις ιστοσελίδες μέχρι σήμερα, όταν ένας κακόβουλος πράκτορας προσπαθεί να διακόψει την υπηρεσία του ιστοτόπου σας. Τα CDN μπορούν να ενισχύσουν τον ιστότοπό σας ενάντια σε αυτήν την κοινή επίθεση

 • Αυξάνει την περιεκτικότητα σε περιεχόμενο και τη διαθεσιμότητα: Δεδομένου ότι τα CDN διατηρούν περιεχόμενο διανεμόμενο, οι σελίδες του ιστότοπού σας θα παραμείνουν ενεργοί και προσβάσιμοι σε περίπτωση δυσλειτουργίας κακόβουλου λογισμικού ή ακίδων στην κυκλοφορία

6. Εικόνες

Οι εικόνες είναι σημαντικά στοιχεία κάθε ιστοσελίδας. Και περίπου εννέα από δέκα σελίδες σε έναν ιστότοπο θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια εικόνα. Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι εικόνες καταναλώνουν το μεγαλύτερο εύρος ζώνης σε έναν ιστότοπο.

Για να αυξήσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και να απολαύσετε σταθερά μερίσματα SEO, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες στον ιστότοπό σας για να καταναλώσετε όσο το δυνατόν μικρότερο εύρος ζώνης. Οι βαριές και υπερμεγέθεις εικόνες είναι οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους ένας ιστότοπος ενδέχεται να παρουσιάζει αργή ταχύτητα σελίδας.

Οι εικόνες που είναι ευρύτερες από την περιοχή περιεχομένου του ιστότοπού σας θα επικαλύπτονταν στην οθόνη, προκαλώντας την εμπειρία του χρήστη να υποφέρει. Να πάρει το σωστό μέγεθος εικόνας μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στον τρόπο φόρτωσης της σελίδας σας

6α. Συμπίεση εικόνας

Σύμφωνα με τα ευρήματα που ανακοινώθηκαν από τον Blake Hawksworth για αποτελεσματικό εισερχόμενο μάρκετινγκ στο πώς να βελτιώσει την ταχύτητα της ιστοσελίδας αποκαλύπτεται ότι –

Η συμπίεση μπορεί να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ταχύτητα της σελίδας, καθώς οι εικόνες αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 65% του βάρους ενός ιστότοπου.

Αυτό ενισχύει περαιτέρω το γεγονός ότι η λήψη του μεγέθους της εικόνας σας και της συμπίεσης δεξιά μπορεί να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη βελτιστοποίηση της ταχύτητας σελίδας σας

Για να δείτε κέρδη στο SEO σας, η βελτίωση της ταχύτητας της σελίδας με τη συμπίεση των εικόνων στον ιστότοπό σας θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε plugins συμπίεσης εικόνων όπως το WP Smush (για τους χρήστες του WordPress) ή το Compressor Mass Image (Mass Image Compressor) για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου των εικόνων που μεταφορτώνονται στον ιστότοπό σας, όπως το Στο πλάτος της εικόνας, βεβαιωθείτε ότι δεν ανεβάζετε εικόνες που είναι ευρύτερες από το πλαίσιο της περιοχής προβολής περιεχομένου ιστότοπου.

6β. Οι οδηγίες της Google για βελτιστοποίηση εικόνας για ταχύτητα σελίδας

Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι εικόνες είναι καλά βελτιστοποιημένες για την ταχύτητα σελίδας στον ιστότοπό σας είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Google για βελτιστοποίηση εικόνας . Αξιοποιώντας την επισκεψιμότητα που δημιουργείται από τις εικόνες και την επίδρασή τους στην ταχύτητα της σελίδας ενός ιστότοπου, η Google αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια δέσμη οδηγιών για να τηρήσουν οι webmasters για να ικανοποιήσουν την αποτελεσματικότητα του περιεχομένου και τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας των σελίδων

.

Και δεδομένου ότι η Google απελευθερώνει ένα σύνολο οδηγιών για τη βελτιστοποίηση εικόνας, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι εικόνες θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην κατάταξη ενός ιστότοπου. Δεδομένου ότι το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου δεν θα μου επέτρεπε να αναφερθώ σε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές βελτιστοποίησης εικόνας της Google, σας συνιστώ να επισκεφτείτε τον πόρο για διαβούλευση. Αντίθετα, θα μοιραστώ μια ανάλυση των σημαντικότερων παραγόντων που απαιτούνται στον "κατάλογο ελέγχου βελτιστοποίησης εικόνας", όπως συνιστά η Google, στο επόμενο σημείο

.

6γ. Λίστα ελέγχου βελτιστοποίησης εικόνων

Η Google δηλώνει ότι δεν υπάρχει οριστική απάντηση για τον καλύτερο τρόπο συμπίεσης μιας μεμονωμένης εικόνας, αλλά υπάρχουν "καλά αναπτυγμένες" τεχνικές και αλγόριθμοι που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μείωσης του μεγέθους. Παρακάτω είναι οι συμβουλές που μοιράστηκαν:

 • Προτιμήστε τις μορφές φορέων : για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός κόσμου πολλαπλών συσκευών και υψηλής ανάλυσης, οι διανυσματικές εικόνες που είναι ανάλυση και ανεξάρτητη από την κλίμακα αποτελούν την καλύτερη επιλογή.
 • Μείωση και συμπίεση περιουσιακών στοιχείων SVG : Βεβαιωθείτε ότι οι διακομιστές σας έχουν ρυθμιστεί ώστε να εφαρμόζουν συμπίεση GZIP για τα στοιχεία του SVG
 • Επιλέξτε την καλύτερη μορφή μορφής ράστερ : επιλέξτε εικόνες με βάση τις πιο κατάλληλες λειτουργικές απαιτήσεις
 • Πειραματιστείτε με τις βέλτιστες ρυθμίσεις ποιότητας για τις μορφές ράστερ : Η Google συνιστά να πληκτρολογήσετε τις ρυθμίσεις "ποιότητας" και θα δείτε σημαντικές εξοικονόμηση byte
 • Κατάργηση μη απαραίτητων μεταδεδομένων εικόνας : Η Google καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλές εικόνες ράστερ περιέχουν περιττά μεταδεδομένα, όπως γεωπληροφορίες, πληροφορίες κάμερας κλπ.

 • Σερβίρετε κλιμακωτές εικόνες : Η Google συνιστά να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας στο διακομιστή και να διασφαλίσετε ότι το μέγεθος "εμφάνισης" είναι κοντά στο "φυσικό" μέγεθος της εικόνας. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή σε μεγάλες εικόνες, επειδή αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα γενικά έξοδα κατά την αλλαγή μεγέθους
 • Αυτοματοποίηση : Η Google συνιστά την επένδυση σε αυτοματοποιημένα εργαλεία που θα εξασφαλίζουν ότι όλα τα στοιχεία της εικόνας θα βελτιστοποιούνται πάντα

Συμπέρασμα

Η ταχύτητα σελίδας είναι, όπως είδαμε, ένας σημαντικός παράγοντας στην κατάταξη SEO της Google. Και από αυτό το άρθρο, είναι προφανές ότι η σωστή βελτιστοποίηση εικόνας έχει το προβάδισμα για τη βελτίωση της ταχύτητας της σελίδας του ιστότοπού σας. Δοκιμάστε τις συμβουλές που έχω μοιραστεί σε αυτό το άρθρο και ενημερώστε μας για το πώς βελτιώθηκε η ταχύτητα της σελίδας σας και αν μεταφράζεται σε καλύτερες βαθμολογίες για εσάς

Η Ayodeji είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Effective Inbound Marketing, κορυφαίου ψηφιακού οργανισμού. Πρόσφατα εξαγόρασε το BoostMyMedia.com για να βοηθήσει τους πελάτες του στον τομέα της online φήμης.

Η δημοσίευση Η βελτιστοποίηση της ταχύτητας σελίδας: Έξι περιοχές που θα επικεντρωθούν σε καλύτερα αποτελέσματα SEO εμφανίστηκε πρώτα στο Search Engine Watch .Source link

قالب وردپرس

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here